Pittige gember ice tea

Pittige gember ice tea

Thuis, in België, drink ik graag warme gemberthee met veel citroen. Thuis, op de boot in de tropen, hou ik het liever bij iets fris. (Ja, ik weet het: warme drank koelt af). Frisdranken zijn ongezond en vaak prijzig, dus ga ik soms op zoek naar een alternatief. Zoals deze pittige gember ice tea.

Dit drankje is momenteel mijn favoriet. Hou je niet van pikant of de smaak van kaneel? Laat deze ingrediënten er dan uit. Als je het graag zoeter wil kan je suiker, honing of siroop toevoegen. Je kan er zelf iets bijdoen of weglaten en de hoeveelheden kiezen. Ik hou zelf me niet zo aan maten en gewichten en speel een beetje met wat beschikbaar is.

Ingrediënten
  • Water
  • Gemberwortel (geraspt of gesneden in fijne schijfjes)
  • Cayennepeper
  • Kaneelstok of kaneelpoeder
  • Limoensap of citroensap
Recept

Zet een pot water op het vuur en voeg de gember, een snufje cayennepeper en de kaneel toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Zet de pot van het vuur, voeg het limoen- of citroensap toe en laat afkoelen. Giet het drankje vervolgens met behulp van een trechter en zeef in een fles.
Het is nog lekkerder nadat het ijskoud is geworden in de koelkast!

Smakelijk

Lynn

Reacties

Reacties