Carpaccio van tonijn

carpacciio

In Frans-Polynesië zijn een heleboel roulottes te vinden, dit zijn kraampjes of busjes waarin eten wordt bereid. Deze foodtrucks staan aan de kant van de weg, in iemand z’n voortuin of gewoon op een plein tussen een heleboel andere roulottes. Het is een schitterend concept en voor een (meestal) schappelijke prijs kan je er heerlijk eten. Favorieten zijn chow mein, steak frites, of gegrilde visgerechten.

Onze eerste roulotte bezochten we op Hiva Oa in de Markiezen en daar proefde ik deze schitterende carpaccio van tonijn. Het geheim zit ‘m in de smaakmaker. Hiervoor gebruiken ze een sausje van Maggi, voor mij bekend om z’n bouillonblokjes.

Eerst verstond ik de dame van de roulotte niet goed toen ik vroeg hoe ze haar sausje had gemaakt. Ik dacht dat ze het sauce magique noemde en haar geheime ingrediënt niet wou prijsgeven maar uiteindelijk liet ze het zien en lachten we er beiden om. Tegenwoordig noem ik het nog altijd sauce magique en het flesje staat nu steevast in onze kruidenkast. Ik gebruik het om vingaigrettes, soep en sausjes mee te kruiden. Een geweldige ontdekking!

Ingrediënten (voor 1 portie)
Verse tonijnfilet
1 kleine sjalot
1 el kappertjes
1 tomaat
peterselie
peper
zout
olijfolie
Maggi smaakmaker

Recept

  • Snij de tonijn in zo dun mogelijke plakjes en schik ze mooi op een bord
  • Versnipper de peterselie, sjalot, ontpit de tomaat en snij in kleine blokjes (komkommer is er ook lekker bij)
  • Verdeel samen met de kappertjes over de tonijnfilet
  • Besprenkel met olijfolie, druppeltjes maggi saus en kruid met peper en zout

SMAKELIJK!
Lekker als voorgerecht of als hoofdgerecht met een kommetje rijst erbij.

Lynn

Reacties

Reacties