VVOR-blog: Leuke game, maar waar blijft het protest comite?

Na 28 dagen 9 uur en 4 minuten , 7685,5 NM gezeild en gefinisht in Kaapstad.
Al die dagen rond 8 uur ’s morgens en ’s avonds even kijken of je boot nog goed op koers ligt en wat de verwachte
Windrichting is geworden voor de volgende 12 uur. Was een moeilijke etappe gezien het vervelende Helene High tussen Brazilië en Afrika. Geprobeerd om er zo goed mogelijk door heen te komen maar dat is naar mijn zin niet helemaal goed gegaan. 1 dag rond de 700ste plaats gelegen en daarna uit eindelijk terug gezakt naar plaats 5181 in Kaapstad. Wat is slecht begonnen met 70.000 zeilers in Alicante en geëindigd met 109.000 zeilers in Kaapstad.
Het is een leuke game, waar natuurlijk ook fouten in zitten.(ICEBERG LIMITATION ZONE NOW ACTIVE, site precies bij een windverandering een uur niet te bereiken) Voorgaande edities was er een echt protest comité, deze keer nog niks van gehoord wat een aantal deelnemers toch een mooie ranking heeft gekost.
Volgende etappe Kaapstad – Abu Dhabi (6125 NM) gaan we weer opnieuw de strijd aan met duizenden virtuele zeilers.

Abel Zeilstra a/b Garijp

Reacties

Reacties

Geef een reactie