Haagse modellen: Marja Vesely Schokkerweg 68, Den Haag/ Scheveningen

Copyright: Denicolai & Provoost, West Den Haag / foto: Jhoeko

Vanuit hun engagement plaatsen Marja Vesely en haar man twee boten achter het venster. Om te tonen dat de buurt bewoonbaar is. Ze denken bewust aan het straatbeeld. Dit exemplaar kochten ze tijdens de uitverkoop van een meubelzaak. Marja voelt zich van kinds af aangetrokken door de zee, maar zet haar op een schip en ze wordt misselijk binnen de minuut. Haar man daarentegen voer, toen hij vijftien was, met vrachtschepen op de Holland-Amerika lijn (HAL). Johan George Reuchlin, directeur van de HAL, was één van de drie Nederlandse passagiers op de RMS Titanic. HAL was eveneens de naam van de boordcomputer van het ruimteschip Discovery One. HAL was in staat te praten, kon gezichten herkennen en was bedreven in andere vormen van communicatie zoals liplezen en het interpreteren van emoties.

Voorafgaand aan de VOR-stopover in Scheveningen toont Zeilhelden dagelijks een selectie van modelschepen in Den Haag, tentoongesteld op vensterbanken, zichtbaar vanaf de straat.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord