LYD-blog: Even het zout proeven

Rogier blogt voor de Live Your Dream campagne om chronisch zieke jongeren mee te laten varen in de volgende Volvo Ocean Race. Deze week zijn ze in Lorient, de volgende stopoverplaats van de VOR (foto’s Natasja Kalsbeek).

10 juni, 07:15 / Daar ging de wekker voor dag nummer 4. Nadat de voorgaande dagen lastig voor mij waren door de twijfel of het echt iets voor mij is, ga ik er nu met open vizier in. Rustig opstaan en samen ontbijten om de dag door te spreken. Samen de taakverdeling gemaakt onderling, 2 gingen de route plannen, en de andere 2 gingen de zeilen klaar maken.


11:30 Het plan was om vandaag echt te gaan zeilen op het open water voor de kust van Lorient. Al vrij snel kwamen we er achter dat de wind te sterk was en dus niet rustig genoeg om goed een eerste zeilervaring te hebben. Dus hebben we het plan aangepast om gewoon op de motor te varen. Iedereen heeft even gestuurd om ook dat te ervaren hoe dat is. Toen we bij de plek aankwamen waar de uitgestippelde route stopte besloten we eigenlijk om weer terug te gaan. Dat bleek nog niet zo makkelijk omdat we de volle wind 38 knopen en stroming tegen hadden. We dachten op de weg terug heel even aan te meren bij het race Village om even te kunnen lunchen, maar we werden na 5 minuten al teruggestuurd, omdat de plek niet voor ons bestemd was. Dus zijn we terug gevaren naar de ligplek. Na geluncht te hebben moesten er nog een aantal dingen gebeuren op het dek. Iedereen kreeg zijn taak toegewezen en zo gingen we nog even verder, onder andere moest het dek zoutvrij gemaakt worden, elektriciteitskabel naar het stroomkastje en natuurlijk het netjes maken en houden van de boot. Door iedereen een taak te geven was het zo klaar want tenslotte maken veel handen licht werk. Gelukkig hebben we één Fantastische kok bij ons heeft verwend met pasta. We gaan vroeg naar bed zodat we morgen heel vroeg op kunnen staan wanneer de Volvo Ocean boten binnenkomen.
Rogier

Reacties

Reacties

Geef een antwoord