LYD-blog: leven is loslaten

Voor het eerst sinds de doop in 2009 vaart mijn schip de Live Your Dream (LYD) het zeegat uit zonder mij als schipper. Het voelt raar maar wel goed. Het dient een hoger doel en daarvoor zijn we hier op de stopover van de Volvo Ocean Race in Lorient.
Op een of andere manier hebben de vrienden en kennissen die hier aanwezig zijn om te helpen, het idee dat het wegvaren van de LYD mij zwaar valt. Meermaals wordt mij niet gevraagd, maar medegedeeld dat ik het er wel moeilijk mee zal hebben dat mijn schip nu zonder mij naar Nederland gaat varen.


Maar mijn overleving (ook met mijn chronisch ziek zijn) is dat ik altijd al met de volgende stap bezig ben. Zo ben ik mij ook bewust dat er weer een vervolgoperatie aan mijn aorta zal plaatsvinden in de nabije toekomst. Zo wist ik ook dat met het lanceren van het Live Your Dream Team in the Volvo Ocean Race 2017/18 dat er evenementen gevaren zouden moeten gaan worden met een andere schipper. Dus nee, ik had er geen moeite mee dat de LYD de haven verliet uit Lorient.
Ik ben trots op iedereen die er stond, ik ben ook trots op de jongeren die nu met een andere schipper het avontuur aangaan. Voor het eerst zag ik mijn schip, dat ik vanaf de eerste spant gebouwd heb van een afstand varen. Ik was trots op mezelf. Wat een schip!! Mijn schip.
Het geeft me een goed gevoel dat ik dat kan delen met jongeren en nu ook met Klaas Jan als schipper.

Op dit moment vaart de LYD (volgens Marine traffic) richting Boulogne.
Via telefonisch contact weet ik dat het goed gaat aan boord. 

Maandag ga ik naar Nederland en verlaat ik het racedorp.
Petra en de rest blijft achter. Dinsdag heb ik een belangrijk gesprek die de campagne voor Live Your Dream Team van de grond kan trekken!

Maar wat gaan we nu doen! Live Your Deam Team gaat in 2017/18 meevaren in de Volvo Ocean Race. Meedoen om chronisch zieken wereldwijd een gezicht te geven! Dit doen we door wereldwijd 360.000 selfies te verkopen die geprint gaan worden in de zeilen van het VOR schip. Hoe gaaf is het dat jij met jouw foto rond de wereld te zeilen! Hier in Lorient hebben we de intentie van onze campagne voor het eerst aan het publiek verteld en dat voelt goed.

Mijn lieve Moeder (gestorven aan dezelfde chronische aandoening als ik) leerde mij dat als je iets in het leven wil bereiken, dat je moet kunnen loslaten.
Het lukt me steeds beter en het voelt goed

Olaf Oosterman

Reacties

Reacties

Geef een reactie