Hommage aan Zeilheld Graaf Jacques Rogge

Het was een mooi weekend voor de Belgische Zeilheld en oud-IOC voorzitter Graaf Jacques Rogge. In Gent werd hij vrijdag geeerd voor zijn doortastende en verieuwende optreden als voorzitter van het Olympische Comite. Met name zijn strijd tegen doping en de organisatie van de Jeugd Olympische spelen werden geroemd in het Gentse stadhuis. Daar werd ook bekend gemaakt dat de hoogste Belgische onderscheiding in de zeilsport voortaan de ‘Fellow of Jacques Rogge’ genoemd wordt. En gisteren werd Rogge in Brussel gelauwerd door de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten. Hij kreeg daar de Gouden Penning uitgereikt, bedoeld voor personen die Vlaanderen internationaal op de kaart hebben gezet. Bij deze dus, terecht in de spotlights. En voor wie het vergeten was deze foto van Jacques Rogge in de Finn, warmee hij 3x heeft deelgenomen aan de Olympische Spelen.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord