Ticket voor de Vendee Globe

Wie nog een ticket zoekt voor de Vendee Globe van 2014, kan in Brest voor 15.000 euro het instapmodel van een Open 60 aanschaffen. Het schip wordt binnenkort geveild door de havenmeester omdat de Poolse eigenaar niets van zich laat horen en de kosten behoorlijk oplopen. Dit schip heeft in zijn vorige levens de nodige palmares op haar naam staan. Als PRB voer Michel Desjoyeaux met haar de Vendee Globe van 2000. Le Professeur won de solo race, net als Vincent Riou die in 2004 met deze racer de Vendee op zijn naam schreef. Daarna bleef ze tot 2008 in handen van Samantha Davies die haar eerste schreden op Open 60 gebied plaatste met de tot ROXY omgebouwde PRB. De huidige Poolse eigenaar wou de Barcelona Round the World Race in 2010 varen, maar haalde de start niet omdat de boot niet door de veiligheidskeuring heen kwam.  Tsja, niet meteen state of the art, maar wel betaalbaar. Al zal het upgraden om een beetje mee te kunnen varen in het huidige IMOCA wedstrijdveld al gauw in de tonnen lopen. Een kleine ton voor een nieuwe zeilgarderobe en zo’n 2 ton voor een zwenkkiel inclusief ballast.  En voor wie nog tips zoekt voor een Vendee Campagne, hier de het promo filmpje van Hans Bouscholte toen hij ging voor de Vendee van 2010.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord