Filmpje pakken tijdens de squall

Zeilhelden publiceert deze maand een aantal fragmenten uit het boek ‘Een meisje, een droom’, van Laura Dekker. Vandaag over squalls.

Flap kloink, flap kloink …Huh? Ik wordt abrupt wakker, guppy ligt rechtop en steigert enorm op de achtergebleven verwarde golven. De wind is helemaal weg en laat Guppy met wild heen-en-weer slaande zeilen achter. De maan en sterren verdwijnen achter pikzwarte wolken en er hangt een squall naast me die duidelijk zichtbaar is op de radar. Ik weet bijna zeker dat achter de squall weer goede wind zit, maar mijn geduld wordt nog even op de proef gesteld. Door het op-en-neer gesteiger met een squall in aantocht kan ik niet meer slapen. In afwachting van wat er komen gaat, zit ik aan de kaartentafel de film Elf te kijken, met een schuin oog op de radar gericht. Het gaat over een mens die wordt opgevoed door elfen en terugkeert naar de bewoonde wereld, het is allemaal heel, heel vaag. Maar ik kan er wel om lachen, en dat is precies waar ik nu even behoefte aan heb. Het eerste ochtendlicht kleurt de hemel alweer oranje als de squall met enorm veel regen en een draaiende wind overkomt. Het wordt zoals gewoonlijk met squalls weer een gevecht met de zeilen en de koers. Daarna komt zoals ik vermoedde, mijn geliefde constante wind weer terug en kan Guppy haar weg weer vervolgen. Mooi, dan kan ik nog een paar uurtje slapen want ik ben nu echt bekaf.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord