Team LYD/Zeilhelden: Wie niet waagt, die niet wint.

Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver, voor mijn gevoel veel te vroeg vertrok ik uit het hoge noorden (lees:Groningen, volgens mijn medezeilers het eind van de wereld). Gelukkig werd ik door mijn team opgepikt op Lelystad Centraal en op naar Lelystad Haven waar in het havengebouw Olaf, Olivier en Jules op ons wachtten met heerlijke koffie. Zo kan de dag goed beginnen. Na een korte voorstelrondje waar iedereen zijn zeilervaring, verwachtingen aan het team en motivatie kon delen. Op basis hiervan werd er geconstateerd dat wij allemaal hetzelfde doel hebben: als team groeien en samen presteren met een stijgende leercurve. Ook willen wij als ambassadeurs voor de LYD foundation de stichting bekender maken zowel als hun missie en visie naar de buitenwereld toedragen. Zeilhelden helpt ons daarbij als mediapartner. Enkele randvoorwaarden en alvast ideeën voor de komende tijd werden besproken en we konden eindelijk het water op!


Nadat de boot te water was gelaten begonnen wij met optuigen. Al met al duurde het nog een tijdje maar dit is dit natuurlijk een kwestie van handig worden. Olaf trainde ons vandaag. Allereerst keken we naar de taakverdeling, op basis van zeilervaring en handigheid van Olaf voorgesteld. De indeling ging als volgt eruit zien: Jerno als tacticus en Teamcaptain zal voortaan de grootschoot bedienen, ik(Dilara) als stuurvrouw, Matthijs als gennakertrimmer en Sander als voordekker en gennakertrim. Toen ik de indeling hoorde was ik het eerst totaal niet eens gezien sturen wel een van mijn mindere vaardigheden aan boord is. Maar we niet waagt, die niet wint en als de rest van mijn team er maar vertrouwen in heeft dan zal het wel goed komen. Wij begonnen met wat overstagjes en kregen uitgelegd hoe wij hier het best met elkaar kunnen communiceren en de taken uitvoeren. Dan kwam de gennaker erbij. Na wat moeilijkheden met de coördinatie bij zowel het hijsen als ook strijken begon het er wel aardig op te lijken. We begonnen nu met wat gijpjes die aanvankelijk nog redelijk mislukten maar zoals met alles op deze dag werd het met elk manoeuvre steeds beter en na wat hijsen en strijken van de gennaker hadden wij ook die handhaving aardig onder de knie.


Terug aan de kant -gelukkig dat wij nu al tijdens een paar uur trainen een stijgende lijn konden beleven en heerlijk met windkracht 3 hebben geplaneerd- werd onder het genot van chocomel in havenkantoor Lelystad nog even de dag nabesproken. Het was een volledig geslaagde dag, ik heb er steeds meer zin in om met deze fantastische boot, een gemotiveerd team en voor de Live Your Dream Foundation te gaan varen en mezelf en mijn team te zien groeien!
Dank aan onze partners Live Your Dream en Zeilhelden en supporter Jachthaven Lelystad Haven.
Dilara Tuna

Reacties

Reacties

Geef een reactie