Gebruik van social media bij Holland Ocean Racing

Beste lezers, mijn naam is Sterre, en sinds oktober 2023 vaar ik mee als trainee met het team van Holland Ocean Racing. Op zee neem ik de rol van de grootzeil-grinder en trimmer op mij, maar wanneer ik mij weer met beide (zee)benen aan wal begeef ontferm ik mij over het schrijven van blogjes en het bijhouden van onze sociale media.

Onze sociale media spelen een cruciale rol in het behouden van een sterke band met onze volgers en het delen van belangrijke updates over ons zeilteam. Met platforms zoals Instagram, Facebook en LinkedIn hebben we een podium gecreëerd waar we ons profileren als een professioneel zeilteam, en we onze avonturen, trainingen, wedstrijdresultaten en aankomende evenementen delen met ons volgernetwerk. 

Het gebruik van sociale media stelt ons ook in staat om ons bereik te vergroten en nieuwe mogelijkheden te verkennen, zoals het aantrekken van potentiële sponsoren en het vinden van getalenteerde zeilers voor traineeships of gastzeilervaringen. Door de jaren heen hebben we dankzij onze inspanningen een volgersbasis van meer dan 1500 mensen opgebouwd, wat aantoont hoe waardevol deze platforms zijn voor ons team.

Helaas werden we afgelopen januari ermee geconfronteerd met een hack van ons Instagram account. Onze gebruikersnaam en wachtwoord werden gewijzigd, al onze berichten werden verwijderd en we werden volledig buitengesloten van ons eigen account. Het was dan ook op geen manier mogelijk om ons account terug in eigen handen te krijgen. Om deze reden hebben we een nieuw Instagram-account (@hollandoceanracing) moeten lanceren, zodat we onze community opnieuw konden opbouwen en onze volgers konden blijven informeren.

In relatief korte tijd zijn we erin geslaagd om ons volgersaantal weer op te bouwen naar zo’n 260 volgers. Helaas komt dit absoluut nog niet in de buurt van het volgeraantal dat we door de jaren heen hadden opgebouwd bij ons vorige account. Ons streven is dan ook om Holland Ocean Racing zo snel mogelijk bij een breder publiek onder de aandacht te brengen, zodat we ons netwerk kunnen heropbouwen, en weer nieuwe trainees, klanten en sponsoren kunnen aantrekken.

Bent u geïnteresseerd in ons programma? Neem dan dus gerust een kijkje op een van onze sociale media: @hollandoceanracing (voor Instagram), en @Holland Ocean Racing (voor Facebook en LinkedIn). 

Sterre Brouwer

Reacties

Reacties