Dock Talk: Jolbert van Dijk

Jolbert (1993) is begonnen met zeilen toen hij 6 jaar oud was bij WV Bovenwater in Lelystad. Hij heeft meerdere wereldkampioenschappen succesvol in zwaardboten gevaren (regelmatig top 10). De afgelopen jaren is hij overgestapt op het Big Boat racen. Voor Jolbert begon het Big Boat zeilen bij de Team Heiner Talents. Zijn focus was toen al op de navigatie en tactiek. Daarna voer hij als tacticus bij ROST, het Rotterdam Offshore Sailing Team. Tijdens de Sprint Cup van de Ocean Race (2023) was hij navigator op het Austrian Race Project. Daarnaast doet hij ook vanaf de wal navigatie/routings voor andere schepen. Voor hem is het tactische spel aan boord, het mooiste dat er is. Jolbert heeft een master in Strategic Management gehaald aan de Erasmus Universiteit, maar heeft er voor gekozen om voor zijn droom te gaan: de Ocean Race en/of de America’s Cup te varen. (Voorloopfoto Stefan Leitner)

Regelmatig verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die iets bijzonders heeft gepresteerd. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties