Rutger Vos

Leerde zeilen in Zeewolde in een Optimist en was in die begin jaren niet heel fanatiek aan het zeilen. Dat veranderde rond zijn 15de, toen hij meer ging zeilen en vaker wedstrijden varen. De echte omslag kwam toen hij Team Heiner ging varen, daar zat hij in dezelfde lichting als Rosalin Kuiper, Jorden van Rooijen en Arianne van de Loosdrecht.

Bij Team Heiner heeft Rutger Vos (19) de ervaring opgedaan van het op grote boten varen. De zeilschool in Lelystad neemt een belangrijke plaats in, in de zeilcarriére van Rutger.: “Roy (Heiner, red) is degene van wie ik het meest geleerd hebt als het gaat om zeilen en doelen bereiken.”

Na Team Heiner ging hij zeilen bij het matchrace team Dutch Wave, van ex-Team Heiner zeiler Jelmer van Beek. Hiermee hebben ze meerdere succesvolle zeges binnen gesleept. Daarna is Rutger op de oude Team Brunel terecht gekomen en is hij zo met de campagnes richting het huidige Team JAJO gegroeid.

In zijn zeilleven heeft Rutger op een heel scala van boten gevaren van Optimist, RS Feva, RS500, 49er, J24, Melges 32, Swan 50 en een groot aantal andere grote boten. Het heeft hem onder andere gebracht tot de Top 10 World Matchracing, winnaar van de Round Europe Race Proloque 2021 en in de top 5 van de Swan 50 Worlds.

Over zijn functie aan boord van Team JAJO zegt hij: “Als primaire positie ben ik grootzeil trimmer, tijdens offshores ben ik trimmer/driver en daarnaast ben ik ook boatcaptain en zorg ik ervoor dat de boot in goede staat blijft.”

Over zijn maatschappelijke carriére zegt hij: “Ik heb m’n master economie gehaald aan de Erasmus universitieit, en ga daar ook zeker nog meer mee doen dan ik tot nu heb gedaan.”

Wekelijks verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die iets bijzonders heeft gepresteerd. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties