The Wave; crossing the Atlantic

De Atlantische Oceaan beslaat ongeveer eenvijfde van het aardoppervlak. Een onvoorstelbare hoeveelheid water, met een gemiddelde diepte van 4000 meter. Wij zien het wateroppervlak, maar hebben geen weet van de enorme bergketens, valleien en het dierlijk leven, aanwezig in de diepte van de oceaan. Alleen de oppervlakte kennen we enigszins. Daar rollen de golven, al miljoenen jaren lang, hun eigen ritme, elke minuut, elke seconde in een ander, volstrekt uniek patroon. Eenmalige oneindigheid.

Foto Nickie Pereboom

Dolph Kessler (1950) studeerde stedenbouwkunde in Delft en was planoloog, wethouder van Leeuwarden en ondernemer. Na een opleiding aan de Foto Academie Amsterdam is hij sinds 2006 documentair fotograaf. Behalve als fotograaf van de condition humaine (de moderne mens in de hedendaagse samenleving) is hij landschapsfotograaf en gefascineerd door de betekenissen die aan het landschap en de natuur gegeven worden. Hij presenteert zijn werk bij voorkeur in fotoboeken, zoals ook bij de projecten De Noordzee rond (2012) en The Wave, crossing the Atlantic (2017). Met een selectie van foto’s uit het boek Art Fairs (2009) won hij in Nederland de eerste prijs in de categorie cultuur en entertainment van de Zilveren Camera 2009.

Foto uit The Wave – Crossing the Atlantic van Dolp Kessler

Het Scheepvaartmuseum toont kunstwerken van Dolph Kessler tijdens groepstentoonstelling ‘Mens op Zee’. Dolph Kessler reist in 2006 en 2011 over de Atlantische Oceaan. Zijn fotoserie The Wave toont de zee in haar meest pure vorm: alle menselijke of dierlijke activiteit is uit beeld gelaten. Te zien is het oppervlakte van een eindeloos deinende watermassa. Water en lucht in een tijdloos samenspel. T/m 28 mei 2023 in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Georganiseerd samen met het Dutch National Portrait Gallery. Meer info over de tentoonstelling op: www.hetscheepvaartmuseum.nl

Reacties

Reacties