Annemieke Bes

Leerde zeilen op haar twaalfde bij De Vereniging Watersport De Twee Proviciën, beter bekend als VWDTP. Staat niet alleen bekend om haar talent maar ook om haar uitzonderlijke drive.

Annemieke Bes (1978) is goed voor Olympisch zilver in 2008 in de Yngling klasse. In totaal deed ze 3x mee aan de Olympische Spelen (2004, 2008 en 2012) en daarna heeft ze het big boats zeilen ontdekt.

In 2014/15 zeilde ze mee met het geheel uit vrouwen bestaande Team SCA. Ook Carolijn Brouwer en Klaartje Zuiderbaan maakten deel uit van dat team. Voor de VOR van 2017/18 werd ze geselecteerd voor Team AkzoNobel, maar een paar weken voor de start stapte ze over naar Team Sung Hung Kai. Nu (2023) dus bij Viva Mexico in de Sprint Cup van de Ocean Race en de etappe van Itajai (BR) naar Newport (USA) vaart ze op de IMOCA 60 Holcim-PRB.

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties