Gerhard Potma 1967 – 2006

Heeft wedstrijden gezeild in onder andere de Flits, Schakel, 16-kwadraat en Valk.

Foto Door Ronald Abelskamp – Wikiportret

De talentvolle Friese zeiler werd geboren op 12 maart 1967 en begon op tienjarige leeftijd al met de wedstrijdzeilsport. In 1985 en 1986 werd hij in deVrijheid V1552 Nederlands kampioen.

Van 1988 tot en met mei 1993 zeilde hij samen met zijn broer Willem-Nico in de toen olympische klasse FD. Zo wonnen zij in 1989 de Kieler Woche en werden ze in 1992 uitgezonden naar de Olympische Spelen van Barcelona.

Nadat de FD uit het olympische programma verdween, kozen Gerhard en Willem-Nico, samen met Frank Hettinga, voor de Soling. In deze driemansboot zeilden zij zich steeds in de kernploeg en werden in 1996 uitgezonden naar de Olympische Spelen in Atlanta/Savannah.

Daarna begonnen Gerhard en Willem-Nico een zeilmakerij in Sneek: NED31. Die naam verwijst naar het zeilnummer van de Soling waarmee de broers in Atlanta zeilden. Gerhard was lid van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.  

Oud-zeilkernploeglid Gerhard Potma is op 31 maart 2006 in zijn woonplaats Sneek overleden.

Reacties

Reacties