Ik ben Mitchell Greven en ik ga de Mini Transat van 2023 varen

Toen ik 7 weken oud was ging ik voor het eerst met mijn ouders mee de zee op. Bijna elk weekend en vakantie zat ik met mijn ouders en broertje op het water en maakten we mooie reizen door Europa. Vanaf mijn 10e jaar ben ik gaan wedstrijden zeilen op de woensdagavonden in Lelystadhaven. Dit vond ik erg leuk maar de zee riep!

Op mijn 13e jaar zeilde ik mijn eerste offshore wedstrijd, de Colin Archer Memorial Race naar Noorwegen. Vanaf dat moment was ik echt ‘hooked on offshore racing’. In de jaren daarna heb ik diverse wedstrijden over de wereld gevaren met mooie resultaten. Ik heb o.a. 2 keer de Rolex Fastnet Race gevaren, waarvan 1 keer op een Volvo 60 en ik heb mijn eigen J80 Matchracing team opgericht en geleid in China.

Wat is de Mini Transat?

De Mini Transat is een zeilrace van Frankrijk naar de Caribbean aan de overkant van de Atlantische Oceaan met een tussenstop op de Canarische Eilanden. Totaal heeft de race een afstand van 4050 nautische zeemijl. Je vaart de race solo op een high performance racemonster van maar 6.5 meter. Hoge golven, gevriesdroogd eten en hazenslaapjes van slechts 20 minuten zijn allemaal part of the game! Je bent verder ook volledig op jezelf aangewezen.

Waarom de Mini Transat?

Ik zie de Mini Transat als een van de grootste uitdagingen in de zeilsport. Je gaat alleen op een bootje van slechts 6,5 meter de Atlantische Oceaan over. Een uitdaging die je met de boot en de zee aangaat, maar vooral met jezelf. Naast dat ik veilig aan de overkant wil komen ga ik natuurlijk voor een topresultaat! Daarnaast is het een goede opstap naar het professionele oceaan racen, en voor mij een belangrijke test en stap in de richting van mijn ultieme doel: De Vendee Globe varen.

Ik heb een optie genomen op een boot (zie foto). Dit is een Mini Prototype voorzien van een hightech carbon mast, kantelkiel en daggerboards. De boot is ontworpen door Sam Manuard, die o.a. ook boten voor de Vendee Globe ontwerpt.

Er zijn nog best de nodige uitdagingen voordat alles rond is en voordat ik in 2023 aan de start verschijn. Wij zijn op zoek naar sponsoren om het project tot een success te brengen!

Support en volg mij via de website an Ocean to cross. (begin oktober in de lucht)

Mitchell Greven

Reacties

Reacties