Een technische en tactische leg 6 in de GLOBE 40.

Christa ten Brinke volgt haar partner Ysbrand Endt en Frans Budel tijdens de zesde leg aan boord van de Sec Haya in de GLOBE 40 rond-de-wereld-race op de ‘foot’.

Zoals aan het begin van deze leg al leek is het een zeer technische en tactische leg gebleken. Tactisch als tenminste de wind voorspelling klopt. Anders is het ’n kwestie van goed gokken! Sec Hayai gokte soms goed, soms minder.

Brazilië-In afwachting van de aankomst van de boten. 

In windstilte vraagt het geduld om elk pufje wind op te vangen en dat vraagt wat van de zeilers, wetende dat in licht weer je als zwaarste boot en drag door de schade, niet het meeste voordeel hebt. Het moraal is flink getest aanboord. Nu varen ze met 8 knopen weer in een rechte lijn op hun doel af. Lopen iets in, verliezen iets, lopen iets in… Nu rest nog de grote vraag is: kan Sec Hayai Griffon Solo nog in halen voor de finish in Recife? 

Blijf volgen, deze leg is duidelijk nog niet gelopen!

www.globe40.com/cartografie/

Reacties

Reacties