Bik blog: Even voorstellen…..

1911111_598436226949680_3120813426317796777_o

Anita is op verzoek van Andries mee naar Ibiza op zijn Van de Stadt 28. Niet buitenom, maar binnendoor via het Canal du Midi.

“Kom je een weekje met mij mee varen, even uitwaaien op het water?” vroeg Andries opgewekt en vervolgde “Lekker temperatuurtje, we hebben geen haast en we bekijken per dag waar we uitkomen. Lijkt het je niet heerlijk? Even niets moeten, rustig varen, beetje relaxen en genieten van de zon” besloot hij zijn verkooppraatje. Als klapstuk kreeg ik een filmpje te zien van prachtige dorpjes aan Canal du Midi waar we langs zouden varen.

Ok, heel eerlijk, ik was geprikkeld en mijn fantasie toch wel. Tuurlijk zou ik heel graag even de boel de boel laten en relaxen in de zon, wie wil dat nou niet?!! ”Dan kom je met de trein naar Montpellier” zei hij enthousiast “Of je gaat met bla bla car, dat is ook prima te doen of anders pak je het vliegtuig. Vanaf daar varen we samen de Middellandse Zee op naar Ibiza en dan ben je met twee uurtjes vliegen weer in Nederland”. Ik noem dit nu voor het gemak even ‘plan A’. Dit plan sprak mij enorm aan. Toen bleek dat het praktisch gezien daadwerkelijk mogelijk was om uit Nederland te vertrekken heb ik toegezegd een stuk mee te varen.
Dus op naar de uitvoering van plan A. Zo gezegd, zo gedaan zou je denken.

Voordat ‘plan A’ ook nog maar een handje of een voetje had gekregen was het al veranderd

Niet dus!! Voordat ‘plan A’ ook nog maar een handje of een voetje had gekregen was het al veranderd. Een lang verhaal kort, uiteindelijk werd plan A aangepast qua bestemming en zo ontstond versie 2 van het plan: vliegen op Montpellier en dan samen naar Barcelona varen. Maar ook dit plan sneuvelde al snel. Montpellier leek niet realistisch. Zo werd Toulouse genoemd als opstapplaats voor mij.

Het is lastig om een reis te plannen wanneer het onbekend is waar je naar toe moet om op te stappen én je niet weet waar je gaat eindigen. Zeker als je wel op een bepaalde datum weer thuis moet zijn. Dus ik besloot: ik ga met de auto! Dat geeft vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer ik wil. Om niet helemaal onwetend en onnozel aan boord te stappen heb ik op Internet bekeken wat varen over Canal du Midi inhoudt. Ik heb vele reisverhalen van anderen gelezen met tips & trucs.

ik denk dat we bij ‘versie 7’ zijn als ik mijn definitieve route plan aan de vooravond van vertrek

Twee dagen voor vertrek heb ik contact met Andries “Het gaat stiekem toch niet zo snel als ik vooraf had gehoopt”. We spraken af dat hij mij op de hoogte zou houden van de vorderingen zodat ik mijn route kon gaan plannen. Ik ben de tel kwijtgeraakt, maar ik denk dat we bij ‘versie 7’ zijn als ik mijn definitieve route plan aan de vooravond van vertrek.

Wie is Anita?
image1Ik ben sportief ingesteld, ik houd van actie, gezelligheid, spontaniteit en gekkigheid. In mijn volwassen leven heb ik ruim 20 jaar ervaring op de teller staan maar ik voel me nog altijd 18. Een bucket-list heb ik niet, wel onderneem ik graag nieuwe dingen. Ik ben gek op zon, zee en strand en vertoef graag met zonnig(!) weer in de buurt van water. Met zeilen of varen heb ik geen noemenswaardige ervaring en over zeebenen beschik ik evenmin. Op een boot ben ik een echte leek.
Een baan tijdens kantooruren en twee schoolgaande kinderen zorgen ervoor dat spontane acties/tripjes zelden uitvoerbaar zijn. Er zijn dagen dat het toppunt van spanning voor mij slechts bestaat uit een race tegen de klok om op tijd op het schoolplein te staan. Het is dan ook geweldig dat mijn kinderen een week bij familie kunnen verblijven en ik weg kan van mijn werk… Ibiza here I come!!!

Reacties

Reacties