Britt’s-blog: Mijn weg naar oceaanzeilster

Hi lezers van Zeilhelden, ik ben Britt en mijn ultieme droom is om oceaanzeilster te worden en de grootste wedstrijden ter wereld te varen. Daarom zeil ik zo veel mogelijk wedstrijden in Nederland en ga ik zo snel mogelijk mijn RYA Yachtmaster Offshore te halen.

Al vanaf heel jong ben ik op het water. Het meest cliché wat je als watersporter maar kan bedenken, maar ook voor mij wel waar. Echter ik zat niet in een zeilboot, maar in een motorboot en keek ik altijd uit over zeilschoolklasjes. Zelf ben ik pas toen ik 10 was in een Optimist gezet door mijn ouders en vanaf toen is het zeilvirus ontstaan.

Vanaf mijn 15de nam het echt serieuze vormen aan en ben ik in het wedstrijdcircuit terechtgekomen met de RS Feva en Laser 4.7. Dit heb ik volgehouden tot mijn studententijd. Ik ben in Enschede Technische Geneeskunde gaan studeren, wat logistiek de opstap naar een eigen boot of het IJsselmeer of verder weg redelijk ingewikkeld maakt. Ik ben daarom lid geworden van de studentenzeilvereniging D.Z. Euros, waardoor ik in het weekend in Friesland of op het Markermeer op kajuitbootjes kon zeilen.

Zo kon bij mij de liefde voor het kajuitzeilen verder ontwikkelen tot uiteindelijk het offshore zeilen. Inmiddels heb ik al heel wat mijlen gevaren op de Oostzee, Middellandse Zee, Noordzee en het Kanaal om richting mijn RYA Offshore certificaat te gaan. Ik zal jullie de komende tijd meenemen op mijn tochten die ik maak voor mijn reis van zeiler naar schipper naar hopelijk oceaanzeilster. 

Britt

Reacties

Reacties