Jolbert van Dijk

Jolbert (1993) is begonnen met zeilen toen hij 6 jaar oud was bij WV Bovenwater in Lelystad. Hij heeft meerdere wereldkampioenschappen succesvol in zwaardboten gevaren (regelmatig top 10). De afgelopen jaren is hij overgestapt op het Big Boat racen.

Foto Stefan Leitner

Voor Jolbert begon het Big Boat zeilen bij de Team Heiner Talents. Zijn focus was toen al op de navigatie en tactiek. Daarna voer hij als tacticus bij ROST, het Rotterdam Offshore Sailing Team. Nu is hij navigator op 1 van de V65’s die de Sprint Cup varen, het Austrian Race Project. Jolbert houdt zich aan boord voornamelijk bezig met tactiek of meteo/navigatie. Daarnaast doet hij ook vanaf de wal navigatie/routings voor andere schepen. Voor hem is het tactische  spel aan boord, het mooiste dat er is.

Over de basis van zijn zeilopleiding zegt hij: “Zowel de Team Heiner Talents als ROST hebben veel voor me gedaan. Maar zonder Gerard Claassen bij het WV Bovenwater was ik nooit zo ver gekomen.”

Jolbert heeft een master in Strategic Management gehaald aan de Erasmus Universiteit, maar heeft er voor gekozen om voor zijn droom te gaan: de Ocean Race en/of de America’s Cup te varen.

Komende weken verschijnt er een mini-biografie op Zeilhelden over een Nederlandse of Vlaamse zeiler m/v die de Ocean Race of the Sprint Cup vaart. Als je denkt dat je naam hebt die in deze galerij niet mag ontbreken stuur dan een mailtje naar redactie@zeilhelden.nl

Reacties

Reacties