Guido Beekmann 1956

Guido Beekmann zeilde aan boord van de Equity & Law I, onder schipper Pleun van der Lugt, tijdens de Whitbread van 1985/86.

De Equity & Law I was niet het enige schip tijdens de Whitbread van 1985/86 met een (gedeeltelijk) Nederlandse bemanning. Op de Philips Innovator voer onder leiding van Dirk Nauta een team waaronder Bouwe Bekking en Gideon Messink. Hun namen komen in meerdere edities van de Volvo Ocean Race voor. De Philips Innovator eindigde op de twee plek, Equity & Law op de negende. Misschien heeft daarom de Equity & Law niet de aandacht gekregen die ze in deze tijd wel zou krijgen. Zie de laatste Volvo Ocean Race met twee deelnemers onder Nederlandse vlag.

Beekmann heeft een opleiding gehad aan de Hogere Zeevaartschool, bij Smit Internationale gewerkt als scheepswerktuigkundige en heeft nu een eigen jacht-expertise buro. 

Reacties

Reacties