Reilen en zeilen met Nynke #1

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Nynke Sol, ik ben 16 jaar oud en ik zit momenteel in 5vwo. Ik houd heel erg van avontuur, gezelligheid, sportief bezig zijn en dingen ontdekken. Sinds ik geboren ben, ben ik al omringd met zeilboten. Elke vrijdagavond ben ik op het water te vinden bij de WSV Hoorn. Naast het zeilen speel ik ook nog 2 à 3 keer per week hockey. 

Nynke aan boord van de Wylde Swan

Volgend jaar in maart ga ik een zeilreis maken van vijf weken door het Caribisch gebied van Sint-Maarten naar Cuba. De reis ga ik afleggen met de tweemaster ‘Wylde Swan’. Dit schip is van de organisatie Masterskip die ieder jaar vijf reizen organiseert over de Atlantische Oceaan.

Deze reis doe ik samen met 30 andere scholieren uit heel Nederland. Aan boord gaat het schoolleven gewoon door zodat je niet achterloopt op de lesstof. Elke dag volg je 4 uur zelfstudie onder begeleiding van de 4 docenten die mee zijn. De rest van de dag ben je bezig met het schoonmaken van het schip, zeiltraining, eventuele excursies en andere dingen. 

Ik zou super graag mee willen omdat ik Masterskip zie als een enorme uitdaging. de combinatie van onderwijs, avontuur, onderzoek, sociale interactie en maatschappelijke bewustwording spreekt mij erg aan.

Even wat inhoudelijke informatie over de reis die ik ga maken. De Caribische ontdekkingsreis duurt 5 weken. Je vaart ongeveer 1500 mijl; het is geheel afhankelijk van het weer en de wind welke route je vaart en welke eilanden je bezoekt. De eerste week ga je een lang stuk zeilen, zodat je het schip en elkaar goed leert kennen. Daarna maak je een aantal kortere tochten waarbij je verschillende eilanden aandoet. Vervolgens weer een lange tocht want je vaart naar Jamaica en Cuba: twee heel bijzondere eilanden met een prachtige natuur. Je leert meer over het ontstaan van de eilanden en je ontdekt waarom elk eiland er een beetje anders uitziet. 

Naast het basis Masterskip onderwijsprogramma, dat bèta georiënteerd is, ligt bij deze reis een inhoudelijk accent op natuur. De natuur ontdekken betekent dat je plekken wilt zien waar de mens zo min mogelijk heeft gehad. Er varen vier bèta docenten mee. Zij verzorgen samen de verdiepende lessen over de geofysische aspecten van de eilanden en de natuur in het Caribisch gebied.

Deze reis en alles wat erbij komt kijken is natuurlijk een geweldige ervaring maar er hangt wel een prijskaartje aan. Aan de hand van fondswerving en veel werken hoop ik dit bedrag bij elkaar te krijgen. Afgelopen jaar heb ik al verschillende bak acties gehouden en verkoop ik mijn zelfgemaakte nautische armbanden. Dit is allemaal terug te vinden op mijn eigen website.

Nynke Sol 

Reacties

Reacties