Angela’s Clipper Race: Goede kant

Na wat voelt wéken op de motor zijn we aangekomen in Panama (Pacific kant). Met de andere Nederlandse First Mate, Ineke, hebben we een kamer geboekt in het Radisson hotel. 

Onze aankomst werd gevierd met bier èn champagne omdat we als eerste gefinished waren. Dat is nog eens een welkom!! Uiteraard moet er veel gebeuren aan de boot vanwege onze blikseminslag maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Op ochtend 3 (31 mei) moeten we om 0430 bij de lobby staan om naar de boten gebracht te worden, oef, in een wachtsysteem maakt tijd op een gegeven moment niet uit. Aan land is dat een heel ander verhaal! Vandaag is de dag dat we door het kanaal gaan! Yeah!

Alles verloopt soepel. De omgeving is prachtig en onze Pilot vertelt in geuren en kleuren over de historie. Erg interessant. Om 1700u zijn we aan de andere kant en varen we de haven van Colon in. Het voelt nu ècht alsof we bijna thuis (lees: London) zijn!!!

Het is nu 2 juni en na veel te veel eten, uiteraard de nodige drankjes, lekker hangen en vooral veel zwemmen in het zwembad van de haven, maken we ons nu op voor de volgende race. Vanmiddag om 1800 is het trossen los en varen we 250nm naar de virtuele startlijn en het goede nieuws is dat we EINDELIJK met de originele 11 boten starten. Quindao heeft een behoorlijke inhaalslag gemaakt nadat ze moesten uitwijken naar Japan voor reparaties en meer dan 8 dagen vertraging opliepen. Maar ze zijn er nu weer bij.

Eerst is er nog een beetje stress want iedereen van alle boten moet een online interview doen en een flowtest doen om goedkeuring te krijgen van de autoriteiten op Bermuda om het land in te mogen. Dat is een hele organisatie met meer dan 200 mensen. Op dit moment is onze boot klaar maar ik kan nog niet hetzelfde zeggen over de andere boten.

Ook dat zal goedkomen.

Ik kijk ernaar uit om in London aan te komen. Ja, de race is geweldig en het is een hele ervaring, maar het duurt ook lang. Kan je nagaan, en dan doe ik ‘slechts’ 6 maanden van de 11. 

Ik heb zin om familie en vrienden weer te zien, mijn eigen ding te doen op mijn eigen boot (Agder 840), met neefjes en nichtjes op vakantie te gaan en natuurlijk de Sneekweek te varen! Het gaat erom spannen of ik er bij de opening al ben maar de zondag (2e wedstrijddag) lijkt haalbaar te zijn.

It giet oan..

Groejes vanuit Colon (Panama)

Angela, Ha Long Bay Vietnam – CV26

Reacties

Reacties