Angela’s Clipper Race: Geen lucatieve transfer

We zijn alweer enkele dagen onderweg vanaf Bermuda naar New York. Enkele dagen, maar er kan veel gebeuren in die tijd! Ten eerste ben ik 1 van de 3 AQPs geweest die een transfer naar een andere boot heeft gemaakt. Helaas is een transfer in het zeilen niet zo lucratief als met voetbal, maar dat ter zijde. De officiele berichtgeving vanuit Clipper was dat dit gedaan is om ‘compatible pairings’ te garanderen.

Ik zit nu op Dare to Lead en vol goede moed zijn we op 19 Juni van start gegaan. De eerste 36 uur gingen we fantastisch! We hadden een lekkere Le Man start en de bootsnelheid was goed waardoor we aan het stuivertje wisselen waren op plek 1, 2 en 3. Maar je voelt het al aankomen denk ik, uiteindelijk konden we het niet volhouden.

Deze boot heeft een ‘ongelukje’ gehad met de Code 1 en deze ligt sinds Seattle op de intensive care helaas. Er is wel begonnen met reparaties om haar weer bruikbaar te maken (dit moet vanuit de racing rules anders krijg je 8 strafpunten), maar er mist letterlijk 6m2.

En laat het de afgelopen 24 uur nou net Code 1 weer geweest zijn. We konden nog de snelheid, nog de windhoek bijbenen en dan lig je zomaar 60nm achter..

Inmiddels waait het weer en varen we met zijn allen richting een laag drukgebied welke ons tot 45 knopen wind beloofd. Daarna is er een groot windwak en kan zomaar zijn dat de boten voor ons daar even in blijven hangen en wij weer kunnen aansluiten.

Het is nog 360nm te gaan naar New York maar de race is nog zeker niet over!

Groetjes
Angela, Dare to Lead – CV26

Reacties

Reacties