Reilen en zeilen met Nynke #5

Zaterdag 5 maart vlogen we heel vroeg richting Sint-Maarten. Eerst zouden we helemaal niet mee mogen met de vlucht omdat niemand een pcr test had gedaan. Ongeveer een half uur voor onze vlucht zou vertrekken mochten we uiteindelijk alsnog inchecken. Heel hard door Schiphol gerend zodat we de vlucht zouden halen.

Na een korte tussenstop in Parijs vlogen we naar Sint-Maarten. Het was een hele lange vlucht en heb helaas niet echt kunnen slapen. Eenmaal aangekomen op de Swan kregen we een bunk toegewezen. Ik slaap deze week in ‘The Afthold’ ook wel de sauna. Toen we allemaal geïnstalleerd waren mochten we zwemmen. Na het avondeten gingen we op een andere plek liggen zodat de watermaker aan kon. De golven waren hierdoor best wel groot waardoor het schip heel erg heen en weer ging. Er waren gelijk al best veel mensen zeeziek. Ik was een beetje misselijk maar op zich was het wel te doen. De hoofdcommunicatie is hier Engels omdat we een internationale crew hebben, dus dat is soms nog wel even wennen.

Zondag 6 maart

De eerste nacht had ik heel erg last van de jetlag en de enorme warmte en werd ik al om half 3 wakker en kon daarna niet meer slapen. Om zeven uur stond het ontbijt klaar. We kregen yoghurt met cornflakes. Om acht uur begonnen we met de eerste zelfstudie. Ik was echt supermoe dus kon me nog niet echt concentreren. Na de zelfstudie was er een heerlijke lunch. Daarna hadden we voor het eerst Happy Hour. Mijn groepje moest Interior schoonmaken. Ik ging alle vloeren dweilen. Na happy Hour hadden we een korte meeting met iedereen en werd er verteld dat we naar een rustigere plek gingen zodat iedereen minder zeeziek werd. Hierdoor kon de watermaker niet meer aan dus kunnen we tot woensdag niet douchen en moeten we voorzichtig om gaan met het water. Toen kregen we voor het eerst echt uitleg over het schip. Alle basic dingen zoals wat je moet doen ingeval van een noodgeval. Ook deden we veel namen spelletjes, dus inmiddels ken ik bijna iedereen zijn naam. Om zes uur hadden we weer lekker eten en hebben we de zonsondergang gekeken vanaf het achter dek. Ik had in de avond van elf tot middernacht ankerwacht samen met Maike. Eigenlijk was dat gewoon een uurtje gezellig kletsen en opletten of we niet buiten de cirkel op de computer kwamen. Daarna weer gauw mijn bedje in en gelukkig werd ik pas om half zeven wakker. Ik begin al een beetje te wennen aan de hitte.

Maandag 7 maart

Vanochtend begonnen we met een heerlijk havermoutje en gek genoeg vond ik het best lekker. Daarna gingen we weer lekker aan de zelfstudie. Na de lunch hadden we weer Happy Hour en vandaag ging ik het dek schoonmaken met mijn groepje. Na happy hour hebben we met de hele groep gedanst. Daarna hadden we een safetydrill. Vanavond gaan we The Pirates of the Caribbean kijken.

Morgen gaan we bunkeren en daarna voor heterstZeilen.

Groetjes Nynke

Reacties

Reacties