Help Agnés naar zee #1

Ik ben Agnès Brandt, 14 jaar en zit op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam en in mijn vrije tijd zeil ik wedstrijden bij Racing Team Braassemermeer, tot afgelopen jaar in de Optimist en nu in een Laser. Mijn allergrootste droom is om mee te gaan met School at Sea.

Vorige week was de introductiedag van School At Sea

Dit houdt in dat ik hoop een half jaar mee te mogen gaan op een heel groot zeilschip (een Tallship) dat de oceaan over vaart, tijdens de reis help je mee op het schip en maak je gewoon je schoolwerk.

Ik ga leuke maar ook zeker minder leuke dingen meemaken waardoor ik mezelf goed ga leren kennen, zodat ik na die reis weet wie ik ben en wat ik allemaal belangrijk vind. Ook zal ik veel meekrijgen over alle andere culturen die je steeds weer leert kennen als je aan land bent. En het natuurlijk is het een hele coole ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem.

Gewoon inschrijven en meegaan zit er natuurlijk niet in, de bedoeling is dat ik laat zien dat ik dit echt wil en dat ik daar dus ook wat voor over heb.

Om mee te mogen moet ik aan een aantal eisen voldoen. Mijn cijfers op school moeten goed genoeg zijn, ik moet in de groep passen en ik moet zelf het benodigde bedrag bij elkaar verzamelen. En dat gaat om heel veel geld ….. 25000 euro!

Ik ben afgelopen zomer hiermee begonnen en heb op allerlei manieren geld bij elkaar verzameld. Zo heb ik armbandjes en poffertjes verkocht, ben ik langs de deuren gegaan en verzorg ik borrelhappen. Er zijn best wat mensen die zo lief zijn geweest om spullen te schenken, die ik dan weer via marktplaats heb kunnen verkopen. Anderen hebben spontaan een donatie gedaan via mijn website. Nu ben ik bezig met het maken van een ontwerp, zodat ik die kan laten drukken op tasjes. Deze kan ik dan weer gaan verkopen of weggeven bij een donatie!

Tenslotte heb ik al meer dan 50 brieven geschreven aan allerlei bedrijven in de hoop dat zij bereid zijn mij te sponsoren. Dat is lastiger dan ik dacht, maar het levert wel goede tips op en het brengt mij natuurlijk in een keer dichter bij mijn doel!

De teller staat op 9500 euro, dus….ik ben er nog niet, maar ik heb nog 8 maanden, dat moet zeker gaan lukken!

Wie o wie helpt mij?

Ben jij of ken jij iemand die enthousiast wordt van mijn plan en mij op welke manier dan ook wil helpen, laat het me weten! En neem zeker een kijkje op mijn website.

Ik hou jullie op de hoogte!

Groetjes,

Agnès Brandt

Introductiedag School at Sea

Reacties

Reacties