Reilen en zeilen met Nynke #6

Ik begin deze brief even met mega goed nieuws. Iedereen is negatief getest!!! Dat betekent dat we overmorgen (16 maart) aan land gaan bij Saint Vincent and the Grenadines! We zullen wel zo veel mogelijk contact met andere mensen vermijden zodat we eventueel ook nog naar andere eilanden kunnen. 

8 maart

Vandaag gingen we voor het eerst zeilen. In de ochtend gingen we eerst bunkeren aan land en daarna hadden we de hele middag sailtraining. We leerden vooral alle basics over zeilen en we leerden de namen van een aantal lijnen. Er kwamen 2 dolfijntjes bij de boot zwemmen, echt superleuk. Rond zes uur lagen we weer voor anker.

9 maart

Vandaag gingen we na de zelfstudie en happy hour de boot helemaal zee klaar maken. Alle netten werden opgehangen zodat niemand overboord kon vallen. Ik mocht samen met 7 anderen het zeil ‘Barry’ klaar maken. Dit was een heel gedoe want we hadden 3 verschillende zakken op het dek waar Barry ‘mogelijk’ in zat. Helaas hadden we pas na de 3e keer het juiste zeil te pakken en waren we dus een uurtje verder. Nadat Barry klaar lag konden we dan eindelijk gaan varen. Ik ging lekker vroeg slapen want ik had van 00:00 tot 02:00 sailwatch.

10 maart

Mijn dag begon midden in de nacht met mijn sailwatch, ook wel de tostiwacht. Ik was het eerste uur aan het roer. Eigenlijk is dat gewoon op het kompas sturen dus dat was niet heel moeilijk. Eline en ik waren als enige niet zeeziek van ons groepje waardoor wij de deckcheck en engineroomcheck deden. Daarna gingen we samen alle tosti’s maken. Niet bij iedereen bleef de tosti lang binnen helaas. De volgende ochtend was iedereen supermoe van het wacht lopen en viel eigenlijk iedereen in slaap tijdens de zelfstudie. Aan het einde van de dag had ik weer sailwatch. Deze keer van 18:00 tot 20:00. De golven waren super hoog waardoor het steeds voelde als of je een soort vrije val maakte. Heel erg gaaf. Rond middennacht kwamen we weer aan bij Sint-Maarten.

11 maart

Vrijdag is toetsdag dus vandaag had ik mijn biologie toets. Deze ging best wel goed. Ik was vandaag extra bij de groep van het happy hour waardoor ik in de mast mocht klimmen. Echt super hoog maar wel heel gaaf. We gingen al om 17:00 avond eten zodat we naar het onbewoonde eilandje Ile Tintamarre konden gaan. Hier hebben we lekker gezwommen en eindigde de avond met een kampvuur. 

12 maart

Vandaag was het Lazyday dus hadden we geen zelfstudie. Ik begon de dag met lekker zonnen in het jibnet. Rond 11:00 ging Ik de lunch maken samen met een paar andere trainees. In de middag begonnen we met zeilen richting Saint Vincent. 

13 maart

Vandaag hadden we op zondag weer lekker zelfstudie. Het weer is helaas een beetje onvoorspelbaar waardoor we telkens regenbuitjes hebben. Ook hebben we tegenwoordig elke minuut wel een zoutdouche van de golven. Gelukkig heb Ik een goede zeiljas van Nohaca, dus Ik word niet heel nat. Wel voel ik me telkens heel erg vies door al dat zout.

Ik ben trouwens nog niet verbrand!

Groetjes Nynke

Reacties

Reacties