Free as the Ocean: Van denkwerk naar fysiek werk

Met z’n zessen met een zeilboot van 17 meter lang de wereld rond zeilen. Dat is het avontuur dat Thomas, Bram, Sophie en Annabel samen met Eli en Mirjam aan gaan. Op 1 september 2021 zullen zij vanuit Nederland vertrekken om vervolgens in 2 jaar rond de wereld te zeilen en ze houden ons regelmatig op de hoogte.

Hoi iedereen!
Wij zijn weer flink bezig geweest met klussen aan de boot.
Ik ben net geslaagd van het gymnasium en werk nu 5 dagen in de week aan de boot en 3 dagen in een restaurant. Het is wel erg pittig opeens! Gymnasium is vooral veel denkwerk en veel op een stoel zitten. Waarbij klussen aan de boot heel veel denkwerk is maar ook heel veel fysiek werk.
We hebben dagenlang gepuzzeld met de boegspriet die telkens maar net niet paste. We hebben hem wel 25 keer in de lucht moeten hijsen en moeten meten en passen! Toen de boegspriet er eenmaal opzat kwam Kees hem aan de boot lassen. Vast is vast!


We hebben toch best wel wat slecht weer gehad in Nederland waardoor het laswerk moeilijk ging. We hebben ondertussen veel klusjes kunnen doen. We hebben de ankerlieren aangelegd en het roer onder de boot getild. Niet zonder vallen en stoten, niks ernstigs… we gaan gewoon weer rustig door!
Komende tijd zullen we veel aan het lassen zijn en ons doel is dat de boot in september in het water ligt!


We zullen jullie op de hoogte blijven houden van ons al begonnen avontuur, wij hebben er al zin in!

Sophie van Renssen

Reacties

Reacties