Fred Imhoff 1942

Wie nog niet weet welke zeiler 42 nationale en internationale titels gewonnen heeft, moet nu beslist verder lezen.

Van Solo tot Flying Dutchman, Draak, 16m of Randmeer, Fred Imhoff grossierde in 1ste plaatsen. Samen met zijn bemanning behaalde hij ongeveer duizend eerste plaatsen, is ooit uitgerekend. Ook in kajuitjachten ging het hem en zijn bemanning goed af, getuige vele titels in NK IOR.

Fred Imhoff zeilde in 1957 voor het eerst wedstrijd in de Pluis. In 1972 deed Fred mee aan de Olympische Spelen in de Flying Dutchman. Fred Imhoff heeft een ongelooflijke staat van dienst neergezet waarbij hij 42 nationale- en internationale kampioenstitels heeft gewonnen. Imhoff schreef drie boeken en ontelbare artikelen over wedstrijdzeilen en deed even zoveel voordrachten over wedstrijdzeilen. Zijn bemanningsleden hebben het nog altijd over ‘De Imhoff school’. De Imhoff-school kenmerkt zich door commitment bij het eigen maken van alle vakgebieden die nodig zijn voor het succesvol deelnemen aan zeilwedstrijden. Enkele onderdelen zijn zeiltechnische en tactische kennis. Kennis op het gebied van meteo, reglement, navigatie, projectmatig plannen. Dit alles gecombineerd met een ijzersterke fysieke conditie. Kortom training en voorbereiding is alles.      

Met dank aan Luuke Verboon

Reacties

Reacties