Zeilhelden gaat naar Skûtsjesilen

foto – Rienk Vlieger

Zaterdag is de eerste wedstrijd Skûtsjesilen om het kampioenschap van de SKS. In Fryslân en ver daarbuiten is het een bekend spektakel. Veertien traditionele zeilende vrachtboten – bijna allemaal uit circa 1900 – voeren een felle onderlinge strijd over elf wedstrijden. Het decor daarvoor is steeds een ander Fries meer. Daarnaast is het in elk dorp en elke stad waar de wedstrijden gehouden worden groot feest.

Zeilhelden is erbij dit jaar. Niet voor de directe verslaglegging van de wedstrijden, want dat wordt geweldig gedaan door de Friese kranten, Omrop Fryslân en Omroep Max. Wat we wel doen, is de persoonlijke beleving laten zien van de mensen die namens Zeilhelden naar het Skûtsjesilen gaan. We hebben fotografen, tekenaars, schilders en schrijvers gevraagd om zich een dag onder te dompelen in het Skûtsjespektakel en daar op hun eigen manier verslag van te doen. Natuurlijk volgens het motto van Zeilhelden: Grensverleggend – Buitengewoon – Persoonlijk.
Waar dat toe leidt, is voor ons ook een verrassing. Je ziet en leest het vanaf zaterdag vooral op onze Facebookpagina.

Volg je Zeilhelden nog niet op Facebook? Dit is de link: https://www.facebook.com/zeilhelden/
Volg de link, klik op Vind ik leuk en je ziet onze berichten vanzelf in je tijdlijn.

Wil je nu al meer weten over Skûtsjesilen, deelnemende schepen en de beste locaties om te kijken? Check dan de website van de SKS: www.skutsjesilen.nl. Via die website vind je ook een gratis app met alle wedstrijdinformatie.

Veel plezier!
Peter Veen

Reacties

Reacties