Volg je droom, zo simpel kan het zijn

De Sydney Hobart, wie droomt daar niet van? Sybren (oa Oceanraces Academy) ging zijn droom achternaam, kocht een ticket naar Sydney en blogt nu voor Zeilhelden.

sybren

Kleine update: Twee weken geleden kocht ik een ticket en gisteren kwam ik aan in Sydney, zo simpel kan het zijn. Vandaag om 6am opgestaan want vroeg opstaan is mijn ding. Bij de kassa in de supermarkt deed m’n ABN pas het niet… ook de creditcard deed het niet.. Oempff. Naar een ATM gegaan om de creditcard te activeren en na 5 pogingen lukte het om geld op te nemen.

Hierna een simkaart, een Australisch nummer gefixt voor local calls en een abonnement. De volgende missie is: regel een fiets want ik ben toch wel echt een Hollander. Na 2 uur zoeken had ik een fiets gevonden op Gumtree (Australische marktplaats). Zij (een Duits meisje) was nog op werk en kwam over 2 uur thuis. Alle tijd om de toerist uit te hangen. Dus met de trein naar de brug en het operahuis gegaan (ik wist niet dat die uit allemaal kleine tegeltjes bestond). Daarna door voor de fiets.

Na 20 min in de bus kwam ik aan bij het adres en was daar een heel lief meisje na een testrondje besloot ik dat de fiets prima was. Toen ik vroeg wat zij ervoor wou zei ze: ik heb 80 voor de fiets betaald 15 voor het slot en 10 voor de lichten. Het zou fijn zijn als ik dat in ieder geval terug krijg. Ik dacht mooi (de fiets was nieuw 165). Toen het op het onderhandelen aan kwam was ze opeens niet zo lief meer en was er zeer weinig speling te vinden. Uiteindelijk heb ik de fiets met slot en lichten voor 80 aus gekocht.

Maar fietsen kwam er niet van. Ik was nauwelijks een paar meter verder toen ik aangehouden werd door een agent. “Waarom ik geen helm op had.” Dat werd dus weer lopen en morgen een helm kopen ;-(

Keep you posted mate.

Sybren Hoekstra

 

 

 

Reacties

Reacties