WildeVaart 7 – Muiterij

wildevaart-mutiny
 
Een beetje laat, maar je kan de laatste aflevering nog zien. Natuurlijk ken je het verhaal van de Muiterij op de Bounty. In een notedop: muiterij, kapitein met een paar getrouwen middenop de Grote Oceaan overboord gezet in een zeilsloep en na ruim dertig dagen ontberen wonder boven wonder veilig aangkomen.

Die reis is opnieuw gemaakt, door eenzelfde bemanning op een replica van de zeven meter lange zeilsloep van toen. Met de navigatiemiddelen van toen. Met evenveel eten en water als toen. Een verslag ervan wordt in 5 delen uitgezonden op Discovery. Zelf heb ik het ook laat ontdekt en ben ik ingestapt bij aflevering 4. Maar of dat heel erg is? Door de slotaflevering mee te pakken, krijg je een goed idee van de opzet, de sfeer en de ontberingen. Daarbij wordt de hele reeks ongetwijfeld binnenkort herhaald. Ik heb Discovery gevraagd wanneer, zodra ik dat weet, meld ik het.

Kijken dus. De laatste aflevering zie je op maandag 27 november om 21.30, met een herhaling op dinsdag 28 november om 12.00 uur.

Hier vind je het verhaal dat Discovery er zelf over schrijft.
En wil je nu alvast een voorproefje, check dan de trailer of een tribute via Youtube.

Peter Veen

(In WildeVaart kijk ik met een zeilersoog naar schilders, tekenaars, dichters, schrijvers, boeken, exposities… Geen idee nog waar het me zal brengen. Dus jouw tips zijn van harte welkom. Mail ze naar peter@zeilhelden.nl)

Reacties

Reacties