Team Brunel is terug in de Volvo Ocean Race

Gisteravond laat is bekend gemaakt dat Team Brunel opnieuw meedoet aan de Volvo Ocean Race: ze zijn terug. Na het succes van Team Brunel in 2014-15 staat Bouwe Bekking opnieuw aan het roer. Dit wordt voor Bekking zijn achtste editie van de race rond de wereld. Dit maakt hem de meest ervaren VOR Schipper ooit. Het doel is dan ook om te verbinden en ervaring en kennis te delen. HIermee worden nieuwe toekomstmogelijkheden gecreëerd. Onder andere Carlo Huisman die recent met Emirates Team New Zealand de America’s cup heeft gewonnen is gecontracteerd bij Team Brunel. Welke jonge talenten zullen er nog volgen bij dit team?

 

“Het doel van het team is om de nieuwe generatie een versnelling te geven. We zijn succesvol als we ervaring en talent optimaal samenbrengen. We winnen door kansen te creëren voor de nieuwe generatie”  – Bouwe Bekking

Team Brunel is een initiatief van een samenwerking van Nederlandse organisaties en investeerders waaronder Jan Brand, Brunel, Abel Delft, ACE Ingenieurs- & adviesbureau, P2 Managers, Royal Huisman Skipyard B.V. en EY.

“Als er een man de Volvo Ocean Race moet winnen dan is het Bouwe” – Simeon Tienpont

Simeon Tienpont denkt dat het team kan bouwen op een tweede plaats van vorige keer. Hij kijkt er naar uit om het samen met zijn team heel moeilijk te maken voor Team Brunel tijdens de voorbereiding en race. Ook geeft hij aan dat Nederland trots mag zijn op 2 Nederlandse campagnes. Bekijk de hele reactie in het filmpje:

Reacties

Reacties