Een mooi begin van een stijgende lijn

“Ik vind het natuurlijk ontzettend gaaf dat zo’n event in Nederland wordt gehouden! Diepe buiging voor Joop en hun team voor een zeer geslaagde Dutch Match Cup (DMC).” Zegt Dirk-jan Korpershoek, deelnemer aan de DMC en bestuurslid van de Dutch Match en Team Racing Association (DMTRA).
Twee Nederlandse teams namen afgelopen weekend deel aan de Dutch Match Cup. Klaartje Zuiderbaan staat al jaren haar mannetje in het internationale Matchrace circuit, maar -als enige vrouwen team- kwamen ze net iets te kort op de baan. Ook Dirk-Jan Korpershoek had een team samengesteld. Maar beide Nederlandse bijdragen eindigden onderaan. Dat is niet vreemd volgens Dirk-Jan: “Gezien dit onderdeel Is van de WMRT is het niveau ongelofelijk hoog. De beste 8 matchracers van de wereld doen mee.”
Terugkijkend is Korpershoek trots op het evenement. “Het was een hele leuke week. Onze eigen prestaties waren wat minder, maar hier zeilden we wel tegen de wereldtop. Over een paar jaar staan we zelf natuurlijk in de finale.”

Maar eerst hoopt Korpershoek dat hij volgend jaar weer wordt uitgenodigd om mee te zeilen. “Ik verwacht trouwens niet perse meer vrouwenteams op de DMC, gezien er een apart matchrace circuit is voor vrouwen. Als oprichter en bestuurslid van DMTRA zet ik me al een paar jaar in voor het aan de man brengen van matchracen in Nederland en het wordt steeds groter. Met dit top event in Nederland hoop en verwacht ik dat die stijgende lijn zich door gaat zetten.”

Reacties

Reacties

Geef een antwoord