Operatie ‘Red het dek van Team Vestas Wind’

Nu kunnen ze weer lachen, maar het was ff knallen tegen de klok. Over ruim een dag stond een afspraak gepland met containerschip Julia S. Die was van haar route afgeweken om de romp van Team Vestas Wind op te halen. En in die tijd moest -tussen de getijden door- het schip gereed worden gemaakt voor verschepen. Hun belangrijkste opdracht: hou het dek intact! Dat scheelt een groot deel van de bouwtijd van een nieuw schip.
Met thermische lansen werd de kiel losgesneden van de romp en met extra drijfvermogen werd het schip weer drijvend gemaakt. Met het volgende tij kon zij naar rustiger water gesleept worden en aan boord getakeld worden van Julia S. Job done, mission completed. Nu is het aan Team Vestas Wind en de VOR organisatie om vaart in het proces te houden. VOR heeft groen licht gegeven voor de bouw van een nieuwe boot en in Italie hebben de bootbouwers geen kerst gevierd (Sailing Anarchy, red.). Zouden ze Auckland halen?
Het volledige engelse verslag van de bergers kan je hier lezen.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord