De geboorte van de Nestor Trophy voor studenten

FullSizeRender
Twee jaar terug, na mijn bestuursjaar, bedacht ik met twee vrienden en oud-bestuursleden dat wij studentenzeilverenigingen wel echt iets meer samen moeten varen. Laten we de zeilwereld zien dat we niet alleen bier drinken. De hele Eredivisie Zeilen werd toen een groot ding en we hadden al aan menig teamzeil- of matchracewedstrijd deelgenomen. Daarom dachten we dat dit echt een toffe discipline is om te promoten voor studenten. Een soort Varsity voor zeilen – want waarom ook niet?

Zeven teams strijden om de titel van Nestor Trophy kampioen van het jaar

Samen met DJ van DMTRA, en de studentenzeilverenigingen van Nederland, proberen we nu elk jaar 4 tot 5 wedstrijden te (laten) organiseren. Telkens door een andere studentenzeilvereniging. Zeven teams doen mee aan alle wedstrijden en strijden om de titel van Nestor Trophy kampioen van het jaar.

Er kan in elk type gelijke boten gevaren worden.  Doordat er korte wedstrijden gevaren worden, waar veel gewisseld wordt, is er aan de kant veel tijd. Om samen te overleggen, feedback te krijgen en natuurlijk te socializen. Teamzeilen is vooral geweldig omdat het een enorm tactisch spelletje is. Door de wedstrijden heen zie je hoe elk team steeds beter en beter wordt. Bijna elke wedstrijd hebben de meeste teams een mix van nieuwe en ervaren mensen mee. Daardoor wordt de kennis zo goed mogelijk door gegeven en een nieuwe generatie opgeleid.

Hoe meer mensen je kent, hoe makkelijker je ertussen komt

Mijn doel met deze wedstrijdenserie is het zo laagdrempelig en aantrekkelijk mogelijk maken van het wedstrijdzeilen onder studenten. De zeilwereld in Nederland is klein en hoe meer mensen je kent, hoe makkelijker je ertussen komt. Omdat ik zelf pas laat ben begonnen met (wedstrijd-) zeilen, weet ik dat de drempel nogal hoog kan liggen om in een boot te stappen, laat staan je op te geven voor een wedstrijd!
Het plan is om op lange termijn een soort Varsity voor de studentenzeilsport te creeren.

Dilara Tuna

Reacties

Reacties