“We hadden moeite om het ritme te vinden”

14290050_1089573751079429_5750304792295603245_o

In het weekend van 16 tot en met 18 september stond het ONK Yngling op de planning. De week ervoor hebben we, Sam, Jasper en Kaj hier getraind met wisselende omstandigheden, zo stond er op zaterdag 12-15 knopen en op zondag was het af en toe dobberen.

vrijdag maakten wij als team een mooie start van het evenement

Tijdens de wedstrijden veranderde de omstandigheden ook, want in de ochtend kon er een hele andere wind staan dan in de middag. Op de vrijdag maakte wij als team een mooie start van het evenement. Na een 3, 9 en 1 gingen wij als 2e overall naar de kant. De rest van het evenement ging moeizamer. We hadden moeite om het ritme te vinden ten opzichte van de rest van het veld. Hierdoor zakten wij op zaterdag naar de 6e plek in het klassement met een klein verschil in punten ten opzichte van het podium. Op zondag begonnen we de eerste race met een OCS (te vroeg gestart) en waren de kansen voor een goede klassering helaas weg. De laatste wedstrijd hebben wij nog wel een 3e plek behaald, waardoor we als 7e overall eindigde in de eindstand. Nu op naar de HRT (Hein Ruyten Trofee, 29/30 oktober in Langweer) om het seizoen goed af te sluiten met hopelijk veel deelnemers!

WK Yngling

Komend jaar zal het WK Yngling in Sneek worden gehouden. Het starteiland en het Sneekermeer zal die week het strijdtoneel worden met een nieuw race format voor de Yngling klasse. Zo zullen er veel korte wedstrijden worden gevaren voor het kampioenschap en teamzeilwedstrijden tussen de verschillende landen. Wij hopen hier de resultaten van deze zomer op het WK te evenaren: 3e overall en jeugdwereldkampioen. Door de jaren heen hebben wij hier veel gevaren in de Splash klasse, dus wellicht werkt dat in ons voordeel! Wij hebben er zin in!

Kaj Moorman
Stuurman Yngling NED 335

onk-2016

Reacties

Reacties