Drie meiden op Yngling avontuur

20160509-kleine-sneekweek-zondag-020
Inmiddels is het al bijna een jaar geleden dat wij, Carlijne, Dieke en Jorien, aan ons Yngling avontuur zijn begonnen en tijdens het Hein Ruyten Trofee weekend vorig jaar de eerste meters in de NED 51 hebben gemaakt. Dit was wel even wennen, omdat wij jarenlang in een Valk dan wel zwaardboot hebben gevaren en lesgegeven op zeilschool Neptunus. Voor ons was het wedstrijd-element ook redelijk nieuw, wat het een extra leuke uitdaging maakte en nog steeds is.

voor ons was het wedstrijd-element nieuw

Het was een jaar waarin we veel ervaring hebben opgedaan en bovenal, veel hebben geleerd. Een goed voorbeeld hiervan is de Delta Lloyd Open Dutch Champions. Het IJsselmeer, zestien klassen en drie verschillende wedstrijdvelden maakten het een groots en gaaf evenement! Voor ons extra leuk, aangezien het de eerste keer was dat wij ons met de NED 51 op het IJsselmeer begaven. Dat is toch wel iets anders dan de Friese binnenwateren. Kortom: het was een topweekend waarvan de golven ons (en voornamelijk de bemanning) zijn bijgebleven.

Het is nu weer trainen en uitkijken naar het volgende evenement: de Hein Ruyten Trofee (HRT, 29/30 oktober, Langweer). Een weekend vol sprintwedstrijden op de Langweerder Wielen en mooie feestjes, die ook zeker niet binnen de Ynglingklasse ontbreken. De HRT viert dit jaar haar eerste lustrum, waar we met veel, hopelijk 50, Ynglings aan de start zullen liggen. Het wordt een mooie afsluiting van ons eerste jaar in de Yngling, opdat er nog vele jaren mogen volgen!

Dieke Bos
Voordekker Yngling NED 51

onk-2016

Reacties

Reacties