Hoe staat het er voor met de Star van Bob Maas?

Het is weliswaar geen Flyer maar wel een bijzonder project, de Star van Olympische zeiler Bob Maas renoveren -of eigenlijk totaal herbouwen-. Want tot op de spanten was het schip verwaarloosd. Harm heeft dat tot zijn missie gemaakt, maar advies en hulp is altijd welkom. Het in oude staat herstellen van een schip van meer dan een halve eeuw oud, confronteert je met problemen die je niet van te voren bedenkt. Lees mee met Harm (zie ook de oudere berichten onder “Star Bob Maas’) en voor advies mail naar info(at)zeilhelden.nl.
star-1

Augustus 2016:
De boot ligt inmiddels in een nieuwe, jawel, verwarmde werkplaats.
Na een lange periode niets aan de Star te hebben gedaan, behalve nu en dan wat nadenken over de volgorde en methode van de resterende werkzaamheden, zijn er weer enkele stappen genomen.
Allereerst is er een 2e Star aangekocht die bedoeld is om in zijn geheel te strippen om zodoende voldoende beslag, tuigage, en een trailer bijeen te hebben om de 1294 af te kunnen bouwen. De 2e Star is de 6787 gebouwd in 1982 door Denniger en Maile. Deze Star is volledig uitgerust met goedwerkend beslag veelal harken.

star-1-en-2

Delaminatie

De romp en vooral het dek van deze Star is in slechte staat. Het dek vertoont veel delaminatieplekken.

Hierdoor voel ik me minder bezwaard om de zaag erin te zetten, waardoor deze boot nooit meer zal zeilen. Hopelijk is het eindresultaat dat van 2 opgegeven boten er 1 overblijft waar nog jaren mee gezeild kan worden.
Deze maand zijn in Rio de Olympische spelen gehouden. Ook is het exact 80 jaar geleden dat de 1294 met aan boord Bob Maas en Willem de Vries Lentsch een bronzen medaille behaalde op de Olympische spelen in Kiel.
Wordt vervolgd!

 

Harm Adriaans

Reacties

Reacties