Nieuwe start legendarische race

Over exact twee jaar start de nieuwe Golden Globe Race. De solo rond de wereld race waar het solo rond de wereld racen mee begonnen is. Precies 48 jaar geleden (14 juni 1968) begon Robin Knox Johnston aan de Sunday Times Golden Globe Race. Negen zeilers namen deel aan de legendarische race, 1 pleegde er zelfmoord (Donald Crowhurst), alleen Robin Knox Johnston haalde de finish. De race was omstreden omdat nog nooit een zeiler solo en non-stop rond de wereld had gevaren. En de race bracht legenden voort zoals Robin Knox Johnston die later geridderd werd tot Sir Robin en Bernard Moitessier die halverwege omkeerde om zijn eigen lange route en spirituele tocht af te maken.

De wedstrijdbepalingen zijn simpel: Depart Falmouth, England, sail solo, non-stop around the world via the five Great Capes and return to Falmouth. Entrants are restricted to using the same type of yachts and equipment that were available to Sir Robin in that first race. That means sailing without modern technology or benefit of satellite based navigation aids. Competitors must sail in production boats between 32ft and 36ft overall (9.75 – 10.97m) designed prior to 1988 with a full-length keel with rudder attached to their trailing edge, similar in concept to Knox-Johnston’s Suhaili.

Wie doet er mee? Inschrijven kan hier, genieten van foto’s van de race uit 1968.

Reacties

Reacties

Geef een reactie