Renovatie van de Star van Bob Maas

Het is weliswaar geen Flyer maar wel een bijzonder project, de Star van Olympische zeiler Bob Maas renoveren of eigenlijk totaal herbouwen. Want tot op de spanten was het schip verwaarloosd. Harm heeft dat tot zijn missie gemaakt, en als hij in dit tempo doorgaat hebben we volgend jaar een historisch schip erbij. Advies en hulp is altijd welkom. Het herstellen in oude van een schip dat meer dan een halve eeuw oud is confronteert je met problemen die je niet van te voren kan bedenken.
Lees mee met Harm en voor advies mail naar info(at)zeilhelden.nl.

 

Hier ligt de boot klaar om te worden voorzien van het glasweefsel, een spannende fase van de behandeling aan de buitenzijde. Als het weefsel is aangebracht met op kleur (wit) gebrachte epoxy dan zien we pas het resultaat van het schuren en plamuren. Daarbij komt nog dat het aanbrengen van glas weefsel voor mij geen alle daags werk is dus dient van te voren goed bekeken en overlegt te worden hoe dit het beste kan gebeuren. 
Het glasweefsel is inmiddels aangebracht. De boot is nadat het glasweefsel is aangebracht weer rechtop gezet. 
Nadat de romp dek aansluiting gereed is kan worden begonnen met het schuren en fijn plamuren van de romp ter voorbereiding van het aanbrengen van de witte lak laag. 
Ook het dek krijgt de nodige aandacht schuren, vernissen, schuren vernissen …. Enz. 
Nu de romp in grote lijnen gereed is moet worden gezocht naar een specifieke star trailer zodat de boot en kiel herenigd kunnen worden en het geheel veilig op een trailer kan komen staan. 
Ook is het van belang dat de komende tijd wordt uitgekeken naar allerlei beslag, mast, giek, zeilen enz. Een idee is om te zoeken naar een gedateerde mader star waar eea vanaf gehaald kan worden. 
Rare gedachte om een boot op te offeren om een ander in te richten, maar ja als je alles los moet aan schaffen wordt het een erg dure aangelegenheid.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord