Verhalen die beklijven

Soms krijg je de kans om de toekomst van het zeilen te zien. Daarbij gaat niet alleen maar om de sport, het winnen of actie. Het gaat dan meer om verbindende verhalen. Uh? Mensen die je herkent en die iets vertellen dat je raakt. Ok! Dorian van Rijsselberghe is een van de weinige zeilers die dat uitstekend begrijpt. Of in ieder geval uitvoert. En de Flying Arubies zijn daar op hun eigen manier ook goed mee bezig. Of hij nou wel of niet in de kernploeg zit, Thijs Visser geeft zich helemaal voor zijn doel: Rio 2016. Bijna geboren op een catamaran en de laatste jaren vooral geleefd op de trampoline tussen 2 rompen, weet hij niet beter dan dat een podiumplek op de Olympische Spelen moet lukken. Nicole van der Velden mag dan een stuk jonger -en goedlachser- zijn, ook haar verhaal is er een van een vastberaden doorzetter. Veel catamaran zeilers zijn er niet op Aruba, dus ging ze traninen met de Nieuw Zeelanders. En toen ze verder wou belde de Thijs: ‘Waarom niet samen voor Aruba zeilen?’ De Flying Arubies dus.

Reacties

Reacties

Geef een reactie