Jirja Setting Sail: Road trip!

Jirja zeilt met Luc Overtoom mee van Bermuda naar de Azoren. Deze etappe is de voorlaatste etappe van Luc ’s project Setting Sail for Cancer Research. Met dit project zeilt Luc Overtoom de wereld rond om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Oooh! jij bent zo iemand die altijd op tijd is, ik had gehoopt dat jij iemand bent die altijd te laat is! 2 Minuten, echt waar! Dan ben ik beneden.  Sally is een van mijn top zeil maatjes die vandaag geheel vrijwillig mee op road trip gaat! Het is 3 voor 9, en ik sta bij haar voor de deur.  Mijn planning: 8 uur bij de supermarkt, broodjes en drinken (en koekjes) halen en dan direct doorrrr, was al in het water gevallen doordat ik mij geheel verloor in de honderden Airbnb mogelijkheden.. Oeps….  Ik ben dus niet iemand die altijd op tijd is, ik ben iemand die daar een uur voor de planning heeft en dan 3 min te vroeg is, maar! Het is echt supertof om per ongeluk een keer gezien te worden als iemand die altijd op tijd is!

IMG_9917-e1461445173509-273x300
Auke is een absolute topper! Wat een top service!

Gisteren heb ik Luc een overzicht gestuurd van zijn Furler in onderdelen, en daar de partnumbers bij, dus ik had de nummers van de onderdelen die nodig zijn. DACHT ik! Vanmorgen in de uiteindelijke haast dus mooi dat detail op tafel laten liggen. Stresss! Maar, ik stress niet, ik maak echt van ongeveer alles foto’s, en dat was vandaag wederom mijn redding.  Letterlijk onderdelen van de trommel geschroefd om alle onderdelen te hebben. Echt nogmaals, wat een top service!  Aangezien de averij aan de mast is ontstaan door het los raken van popnagels, en op tropische eilanden alles als het er al is, schreeuwend duur is, direct geïnvesteerd in 3 maten popnagels in voldoende mate.  Het zijn de kosten niet uiteindelijk, en je wil niet je andere zaling kwijtraken midden op de oceaan. Geen idee of ze nodig zijn, maar better safe than sorry.

Thuisgekomen via de Aldi (kaas buiten de koelkast houtbaar en noten) en de Drogist (zonnebrand)eindelijk een hotel geboekt voor NYC, als morgen alles opeens dicht is in Rotterdam, kan ik de rest van wat ik denk nodig te hebben daar in ieder geval kopen. Alleen de bagage is nog een klein detail. Maar! De cavalerie is morgen weliswaar vermoedelijk brak, dat betekend niet dat er niet aan nog een paar touwtjes getrokken kan worden!

Jirja

Reacties

Reacties