Zeeziel: Wiebe Radstake, first mate op de Tres Hombres

Als kind snuift hij de Zeeuwse zilte lucht op, terwijl hij over het water staart. Op 12 jarige leeftijd wordt hij opgepikt door een tjalk en is verkocht. De zonsondergang, de golven, geen herrie van een ronkende motor en het een zijn met de natuur fascineert hem. Ieder vrij moment na schooltijd gaat hij het water op. Hij raakt vergroeit met het zeilen en de elementen. Al snel worden de Hollandse wateren te klein, hij wil de zee op, zijn horizon verbreden.
In Vlissingen zet hij voor het eerst voet aan boord van de Tres Hombres. Bekende klanken komen hem tegemoet. Zijn eigen cd met zeemansblues schalt door de speakers van het houten krakende schip. Inmiddels is Wiebe met zijn woeste blonde krullen first mate op het schip, wat onder andere rum en cacaobonen vervoerd onder zeil.
De wal op, is voor hem een verplicht nummer, het liefste is hij op zee. Daar waar zijn troebele gedachten weer op orde komen, en waar hij het gevoel heeft pas echt te leven. De wind, de sterren en het leven aan boord geven hem een zee van inspiratie. Zeil met Wiebe mee en volg zijn blog op Zeilhelden.

@Saskia Poelman

Reacties

Reacties

Geef een reactie