Revolutionaire vleugelboot uit ’87


Het was in de tijd dat het ontworpen werd een gedurfd en revolutionair ontwerp en nu nog ziet het er heel apart uit: de New Magic Breeze. Ontworpen door Dirk Zaal, gebouwd door Frans Maas en gevaren door Wytze van der Zee. Revolutionair ook dat een bank (NMB) zich waagde aan sponsoring van de zeilsport.
In 1987 won Wytse de AZAB (Azoren and back) met maar liefst 19 uur voorsprong op de nummer twee. Daarna deed Van der Zee nog aan vele double- en solo-wedstrijden mee zoals de Ostar en de Round Britain and Ireland. Die brachten niet de prijzen op waar zeiler en sponsor op hoopten. Het schip is alweer jaren in particuliere handen en voor de liefhebber nog een paar dagen op een veilingsite te koop. Misschien niet de snelste, wel de opvallendste boot in de haven!

Reacties

Reacties

Geef een antwoord