Dichter bij Koos


Een week geleden posten we de vraag of iemand ons verder kon helpen in de zoektocht naar de Olympische Zeilheld Koos de Jong. Daar hebben we nogal wat reacties opgekregen. Zoals veel foto’s waarop Koos staat. Bovenstaande foto is waarschijnlijk gemaakt tijdens de voorselectie voor de Olympische Spelen van 1936. Van links naar rechts zitten Jac. Stap (reserve), Simon de wit (Chef d’Equipe) en Koos de Jong.
Verder kwamen we te weten dat Koos aannemer was en zijn masten liet maken/repareren bij een bevriend trappenmaker Van Meel en Van der Graaf in Rotterdam Schiebroek. Een van de werknemers van timmerbedrijf herinnert zich Koos als vaste klant. Koos de Jong woonde toen (1958) aan de Esdoornlaan in Rotterdam Sciebroek. Helaas is er geen verder contact tussen hen gebleven. Misschien zijn er andere lezers die ons met dit contact verder kunnen helpen. De Jong heeft lang gezeild bij de zeilvereniging Aigir aan de Bergse Voorplas. Daar hangt nog een foto van hem aan de muur, maar ook daar komen wij niet verder. Ook de leeftijd van Koos is onduidelijk. Mogelijk leeft hij zelfs niet meer, maar is (een van) zijn broer(s) of kinderen nog wel bereikbaar.
Wie kent Henk de Jong (zoon Koos) of heeft nog contact met Wil de Jong (dochter Koos)?
Alle reacties die ons dichter bij kunnen brengen zijn welkom.

Reacties

Reacties