Keep it Simple radiodebuut op Regatta Radio

Onlangs ben ik door de mensen van Zeilhelden.nl gevraagd om als radiopresentator live verslag te doen van de 50 Mijl Shorthanded. Leuk, maar ook spannend. Afgelopen zaterdag was het zover. Een verslag.


Zo rond half elf ’s ochtends vertrekken we uit Enschede. De zeilwedstrijd die ik ga verslaan, is dan al een paar uur bezig. Maar er is nog tijd genoeg, want de presentatoren wisselen elkaar af en ik ben pas om vier uur aan de beurt. We vertrekken wat eerder, omdat we ook nog een afspraak hebben met een paar zeilers die ons blog volgen. Onderweg zetten we de radio op de frequentie van Radio Lelystad, het radiostation dat de uitzending van RegattaRadio verzorgt. Het is een gewoon radioprogramma, behalve dan dat het over zeilen gaat. Een raar idee dat ik daar straks zelf zal zitten.


De tijd tot de uitzending gebruiken we om inkopen te doen voor ons volgende avontuur, en zien we een aantal volgers van mijn blog voor het eerst in levende lijve. Het wordt een gezellig gesprek, maar om kwart voor vier moet ik toch echt naar de studio. Gelukkig zit de studio vlakbij: speciaal voor deze gelegenheid wordt er live verslag gedaan vanuit het havenkantoor. Terwijl ik naar binnen loop zie ik nog net de eerste boot binnenkomen. Trimaran Playstation heeft de line honours voor deze wedstrijd.


Iets na vieren is het tijd voor mijn radiodebuut. Samen met mede-presentator Egbert Kingma neem ik plaats achter de microfoon. Egbert is een ervaren radiomaker, maar weet niet zoveel van zeilen, en voor mij is het precies andersom. Zo vullen we elkaar aan. Het eerste kwartier ben ik nog wat zenuwachtig, maar daarna gaat het gelukkig iets beter. Als nieuwbakken DJ leer ik meteen wat vaktermen erbij. Zo betekent ‘een doorstartje’ dat je twee nummers achter elkaar draait, en als je iets hoort zoals ‘Dit Is RRRadio Lelystad’ hoort heet dat ‘een bumpertje’. Ook kondig je nummers nooit aan, maar altijd af: pas als het nummer voorbij is zeg je de naam van het nummer en de artiest.


Egbert en ik zijn het laatste duo van de dag. De race loopt dan ook op zijn einde. Terwijl wij presenteren komt de een na de andere boot de finish over. Ivo staat buiten en maakt een aantal mooie foto’s van binnenkomende boten. Intussen interviewen Egbert en ik een aantal mensen, onder andere de schipper van de Playstation, die eruitziet als een echte zeebonk.


Voor ik het doorheb is het alweer zes uur en is de uitzending voorbij! Maar het is wel gezellig in de studio, dus blijven Ivo en ik nog even plakken. Altijd leuk om het met mede-zeilfans over je passie te praten. Daarna gaan we door naar de boot, want ook dit weekend staan er weer een aantal klussen op de planning. In de avond komen er een aantal leuke reacties op mijn telefoon binnen. Best stoer om eens een keer gedaan te hebben, zo’n radio-uitzending.
Joke Noppers

Reacties

Reacties

Geef een reactie