VOR-Brandblog: Kamelenrace of fleetrace?

Hoe spannend kan een race zijn. Team Brunel heeft de leiding van Dong Feng overgenomen terwijl Team SCA als eerste de evenaar is overgestoken. Op dit moment hecht ik overigens niet heel veel waarde aan de tracker omdat de DTL niks zegt over de DTF. De leider die de tracker soms aanwijst hoeft ook niet per definitie de echte nr 1 van dat moment te zijn. Maar dan nog, het is mm werk, one-design at the extreme. The longest fleetrace ever!


Degene die met het idee gekomen is om de Volvo Ocean Race one-design te maken verdient wat mij betreft een lintje, maar deze mening deelt niet iedereen. Ik hoor mensen zeggen dat er zo niks aan is. Dat het 1 kamelenrace is en dat er weinig actie te zien is waardoor ze zijn afgehaakt. Dan mogen ze mij toch wel eens komen uitleggen hoe dat in eerdere edities was?
Even terug in de tijd: verschillende boten, verschillende budgetten en (vooral) verschillende snelheden. De snelste boot wint.. niet met een paar minuten, nee, met meerdere dagen verschil!! Een gemist wolkje? Marge genoeg.. Een tactische fout? Marge genoeg.. Eerlijk is eerlijk: er was toen geen tracker om alle boten te volgen en ik vraag mij af hoe lang mensen dan de race gevolgd hadden. Ik denk veel korter.
Weer terug naar nu: Ieder foutje wordt genadeloos afgestraft. Net als tijdens het fleetracen. De boot die de minste fouten maakt, de spullen heel houdt en nog een beetje geluk heeft wint. Zeilen op zijn puurst. En misschien.. heeeel misschien zijn bovengenoemde 3 ingrediënten deze etappe wel gereserveerd voor Team Brunel. Het zou ze zo gegund zijn.


Team SCA 2e en Mapfre 3e. Hihi.. dat zou leuk zijn voor het klassement! Na Newport krijgen we alleen nog maar kortere etappes en het zal mij niks verbazen als Team SCA dan het konijn uit de hoge hoed wordt. Ondanks alles barsten ze van het zelfvertrouwen en een podiumplek tijdens deze etappe zal daarbij alleen maar helpen. Dat zou de ladies ook gegund zijn. Ik vind de race er alleen maar mooier op worden! En dat lintje reik ik graag uit 🙂
Angela Brandsma

Reacties

Reacties

Geef een antwoord