Communicatiestrategie Team Brunel

Beetje tamme reacties uit de zaal na de bekendmaking dat Brunel het enige bedrijf is dat haar kop durft uit te steken om Nederland als zeilnatie op de kaart te houden. Het nieuws was ook al bekend voor de persconferentie, vandaar de koele reacties. Zaterdag stond in de NRC dat het team van Bouwe Bekking de deal rond had. Dat is 4(!) dagen voor de officiele persbijeenkomst. Was dat de communicatiestrategie van Team Brunel, hield de NRC zich niet aan een embargo of werd het bewust gelekt? In ieder geval lezen niet veel zeilers de NRC, want pas na publicatie op Zeilhelden ging het bericht viral. Zondag werd in alle watersport media gespeculeerd over de hoofdsponsor en een mogelijk stopover of sail-by en maandag werd Brunel in de meeste media zonder voorbehoud als sponsor genoemd. Het nieuws lag dus al 24 uur op straat, voordat het bekend werd gemaakt. Dat doet niets af aan de glans van dit project, wel aan de communicatie er om heen.

Reacties

Reacties

Geef een antwoord